Groendak

Duurzaam & Verkoelend

Bij een groendak heeft u de keus uit een intensieve- en extensieve dakbegroening. Intensieve dakbegroening is vergelijkbaar met een normale tuin waarin zich gras, planten, kleine struiken/bomen en looppaden bevinden. Extensieve dakbegroening bestaat uit overwegend laag groeiend sedum, gras en kruidensoorten die alleen toegankelijk zijn voor inspectie en onderhoud. In beide gevallen geven deze groendakprincipes uw dak een ecologische opwaardering. Afgezien van deze ecologische meerwaarde zorgen groendaken voor een betere waterhuishouding. Meer als de helft van het regenwater wordt geabsorbeerd en de afvoer van het overtollige water wordt sterk vertraagd.

Verkoeling in de zomer

Het oppervlak van een traditioneel (zwart)dak kan in de zomer tot wel 85° opwarmen. Een groendak zal niet warmer worden dan de luchttemperatuur. Dit verschil zal duidelijk merkbaar zijn in de onderliggende ruimte.

Langere levensduur van uw dak

Een groendak voorkomt dat de waterkerende laag blootgesteld wordt aan extreme temperatuurverschillen, UV-straling en mechanische belasting/beschadiging.

Geluidsdemping

Door de massa van het substraat dringt het geluid van bijvoorbeeld regen en omgevingsgeluid veel minder door in het pand. Een groendak heeft dus niet alleen technische voordelen maar ook voordelen voor onze leefomgeving.

Relateerde projecten

No Recent Sermons Found

Andere diensten